Ring til mig på 20 10 17 60

Spædbarnsterapi / Voksenspædbarnsterapi

“Jeg tror på fællesskab og relationer”
Af Gitte Lykke

Spædbarnsterapi behandler vores tidlige belastninger.

De væsentligste budskaber er: ”Lad aldrig barnets smerte blive glemt”, og ”Alt usagt binder energi”.

Når vi som børn mellem 0-3 år oplever fysiske og psykiske belastninger, der overstiger, hvad vi som enkelte børn kan magte, kan belastningen sætte sig blivende spor og følge os op i det voksne liv og udspille sig i vores relationer.

For nogle børn kan den personlige barne-pleje så som at blive badet, madet, skiftet sætte sig som belastninger. For andre børn kan sygdom hos sig selv eller nære omsorgspersoner, hospitalsindlæggelser, spændinger i hjemmet m.m. være belastninger der sætter sig. Det er forskelligt hvad små børn kan holde til af belastninger.

Når det lille barn eller den voksne kommer i terapi, sætter jeg ord på det, der var svært. Historien bliver fortalt og det lille barn eller den voksne bliver set og spejlet i oplevelserne.

Ved at få sat ord på den før-sproglige historie kan den bundne energi opløses. Jeg taler faktuelt og sandt, og indlever mig i, hvor svært det må have været for det lille barn. Jeg sætter fokus på, at du / barnet klarede sig og håbet.

Praktisk gøres dette ved, at vi indsamler oplysninger om barnets / den voksnes historie fra undfangelsen og til ca. 3 år.

Et voksent menneske har typisk et forløb med én til to terapier af ca. 20 minutters varighed. Et barn fra 0- til ? har typisk brug for 4-6 terapier af 5-10 minutters varighed, alt efter hvad den enkelte kan rumme.

Jeg giver historien og den voksne eller barnet skal blot lytte – dvs. ingen dialog. Ordene bringer orden i kaos, og belastningerne bliver en identificeret del af livet.

Kontakt mig

Når I ønsker en uvildig samtalepartner om livet