Ring til mig på 20 10 17 60

De 4 symboler

“Jeg tror på fællesskab og relationer”
Af Gitte Lykke

De fire arketyper af kvinden

Mange af kvinderne i Bibelen kan stadig være til inspiration for kvinder i dag. Det er spændende at se på bibelske kvinderes roller og hvordan vi kan spejle os i dem. Bibelens kvinder med de fire arketyper af kvinden (moderen, elskeren, dronningen og den vise kvinde) med hver sine gode sider og skyggesider, som vi erfarer stadig giver mening ind i kvinders liv i dag.

Knuden

Knuden i symbolet for moderkaldet viser forbundetheden med andre mennesker. Hvordan relationer på den modne måde kan være nysgerrig, åben, rummelig og gå i dialog på en nådefuld måde. Modsat er den umodne måde at agere på i en relation ved at forlade andre i trods eller lade fx stoltheden eller vreden tage overhånd. Her er vi omkring nære relationer som moderskab, ægteskab og venskab.

Hjertet

Hjertet fortæller om Guds kærlighed til os og vores kærlighed til Gud, os selv og næsten. Kærligheden som både den vi modtager og skal give videre. Kærlighedens modne del er hengivende, tillidsfuld og tryg. Skyggesiden i kærligheden er den der skaber utryghed, bliver bebrejdende og kontrollerende. Begge slags kærlighed kan ramme både os selv og andre.

Kronen

Kronen som symbol viser kvinden som dronningen. At vi tør tænke os selv som kronen på skaberværket, at det må give selvværd og stor frimodighed ved at være kvinde. Kronen symboliserer både den kloge dronning, der handler med visdom og ansvarlighed og den sorte dronning i os er den, der handler med dominans og listighed.

Treenighedssymbolet

Treenighedssymbolet viser den åndelige del i os, som er åben for den mere spirituelle side af livet. Den vise kvinde har rum for troen, barmhjertigheden og tilgivelsen, men også for det mystikerne i gammel tid har kaldt ”sjælens mørke nat” med tvivl, mørke og ufred i sindet. Her er der mulighed for at komme i kontakt med de dybeste længsler i os, som glæden ved at stå i en dyb relation med Gud og smerten ved at føle sig forladt af Gud.

Kontakt mig

Når I ønsker en uvildig samtalepartner om livet